Atrakcje

Przewidujemy wyjątkowe atrakcje w ciągu trzech dni Targów - między innymi:

Program Targów


Goście specjalni wydarzenia Pyszna Polska 2017:

Magda Gessler, Robert Sowa, Arkadiusz Kruszik, Mikołaj Rey, Beata Śniechowska, Marcin Jabłoński, Marcin Piotrowski, Robert Poliński, Czesław Meus, dr Józef Sadkiewicz, Joanna Spychalska, Arleta Żynel, Jean-Luc Clabaut, Jean Gennaro, Carlos González Tejera, Bartek Boratyn, Damian Kordas, Anna Kerth, Julia Cymbaluk, dr Krzysztof Gojdź, Jacek Bilczyński, Rafał Krzysztof Sonik, Tomasz Habdas, Monika Piątek-Ciszek, Anna Dębska, Gosia Andrzejewicz, Mariusz Cierpikowski VOYAGE 

 

PLAN WYDARZEŃ TOWARZYSZĄCYCH

PIĄTEK 2.06.2017

10:00            Uroczyste otwarcie inauguracyjnej edycji Targów Pyszna Polska 2017 Magdy Gessler.
Goście honorowi:
-  Cezary Przybylski - Marszałek Województwa Dolnośląskiego
-  Magda Gessler - Reżyser sztuki kulinarnej
-  dr Krzysztof Gojdź - lekarz i wykładowca Amerykańskiej Akademii Medycyny Estetycznej
-  Jacek Bilczyński - FIT&Lifestyle Coach, dietetyk i trener gwiazd


Live Cooking (Hala Stulecia):

11:00-14:00  Gotuj z Ferro – impreza zamknięta. Wspólne gotowanie z Marcinem Piotrowskim, dyplomowanym Mistrzem w zawodzie kucharza, znanym z programów „Hell’s Kitchen”, „Pytanie na śniadanie” czy „SmaczneGO!”. 

14:30-15:30  Bartek Boratyn - do Warszawy przyjechał z malowniczego Łańcuta, a stolica dała mu wiele możliwości takich jak: MasterChef, Dzień Dobry TVN czy prace w najlepszym hotelu w Polsce - Hotelu Bristol. Od prawie 3 lat zajmuje tam stanowisko cukiernika. 
W Dzień Dobry TVN miał okazję gotować wraz z mistrzem świata cukiernictwa - Buddy Valastro i przygotować dla niego własny, autorski tort. Jego marzeniem jest własna cukiernia, a kolejnym krokiem własny program, w którym odnajdzie na nowo polskie, jakże wspaniałe cukiernictwo i pokaże Polakom, że naprawdę mamy się czym pochwalić na tle innych krajów. 
Przygotuje nowoczesne, pyszne eklerki z kremem pistacjowym i malinami.

16:00-17:00  Damian Kordas - najmłodszy w historii programu zwycięzca programu „Masterchef". Na co dzień student weterynarii. Pasją do gotowania zaraziła go babcia, która również nauczyła go pierwszych potraw. Pomimo, iż choruje na cukrzycę, paradoksalnie jego specjalnością są desery oraz wszelkie wyroby cukiernicze. Od zakończenia programu wydał już trzy książki: „Moje pyszne inspiracje" „Ale ciacho” i ostatnio „Super food”. Damian udziela się także w internecie, gdzie na swoim kanale prowadzi kilka różnych formatów kulinarnych w tym program „Damian Kordas smakuje” gdzie prezentuje autorskie przepisy wraz z zaproszonymi gości ze świata showbiznesu. Zachwyci nas swoimi deserami.

17:30-20:00  Mikołaj Rey - Urodzony i wychowany we Francji potomek słynnego poety Mikołaja Reja z Nagłowic. Kulinarny pasjonat, uczestnik pierwszej edycji programu MasterChef Polska. Znany z cyklu felietonów gastronomicznych emitowanych na antenie „Dzień Dobry TVN”. 

 

Tasting Room (Hala Stulecia):

13:00-14:00  Kobiety i Wino - „Jak łączyć wino i potrawy”, prowadzący: Bożena Czynciel - Klimaty Południa
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja - więcej informacji w aktualnościach. Wejście na podstawie zakupionego biletu.

14:30-15:15  Jean-Luc Clabaut - właściciel winnic „SAS MANOIR de VALETTE”, Prezes firmy „SASU DMV ”, specjalizuje się w kulturze enologicznej. 
Prezentacja win regionu Bordeaux, gatunków Grands vins, win dla kolekcjonerów. Kraina Côte de Blaye, domena „Manoir de Valette” i jej produkty winne. „Or Addict” luksusowy trunek szczepu Chardonnay z płatkami 23 karatowego złota. 
Degustacja win tej krainy z regionalnymi serami.
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia. Rezerwacja miejsc pod adresem: la.maison.des.vins@wp.pl

15:45-16:30  Jean Gennaro - dziennikarz regionu Charente Maritime, specjalista w prasie regionalnej viticole w Koniaku. 
Prezentacja krainy Koniaku, najbardziej ciekawych win oraz unikalnego trunku tej krainy, „Pineau des Charentes” AOC od 1945, jego specyfiki i multizastosowania zarówno degustacyjnie (wino, aperitif i trunek trawienny) jak i gastronomicznie. Propozycje  kompozycji win i trunków tego regionu z kilkoma typowymi daniami polskimi i francuskimi, serami  i deserami. Degustacja win i aperitifów wraz z typowymi serami regionu Koniaku.
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia. Rezerwacja pod adresem: la.maison.des.vins@wp.pl

Sala Wykładowa (Hala IASE):

11:45-12:45  Jacek Bilczyński –  Najseksowniejszy trener według Telewizji Polskiej. Najprzystojniejszy Polak według ogólnopolskiego magazynu „Sukces”. Stały gość programów TVP oraz TVN.
Ekspert licznych kampanii reklamowych. Dietetyk i trener personalny gwiazd oraz najbardziej wymagających klientów. Zaprasza na autorski wykład dotyczący zdrowego żywienia:
„Tłuszcz w diecie i inne mity odżywiania – 10 najpopularniejszych mitów związanych z dietą”

13:00-14:30  Anna Dębska - redaktor naczelna portalu Gdziezjesc.info poprowadzi szkolenie dla managerów „4 noże w Twojej restauracji, czyli rewolucja, której potrzebuje Twoja restauracja”.
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali IASE, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja, której mogą Państwo dokonać klikając TUTAJ Wejście na podstawie zakupionego biletu.

14:45-15:45  Kobiety i Wino - „Idealna karta win”  prowadzący: Monika Bielka-Vescovi - Szkoła Sommelierów - zdobywczyni wielu nagród za wyjątkowe karty win.
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali IASE, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja - więcej informacji w aktualnościach. Wejście na podstawie zakupionego biletu.

16:00-17:00  Joanna Spychalska – dietetyk i psychodietetyk w jednym. Głosi, że posiłki mają nie tylko smakować i cieszyć oko, ale także odpowiednio skomponowane - działać terapeutycznie na organizm. Poprowadzi szkolenie zatytułowane „Zdrowie zaczyna się na talerzu” część 1

17:15-18:45  Dr Sadkiewcz - W swojej działalności promuje i wytwarza produkty wg. starych receptur. Kieruje się mottem „powracamy do korzeni smaków”, dbając o to, by były zrobione z naturalnych składników, pochodziły od producentów regionalnych oraz z okolicznych gospodarstw ekologicznych. 
Poprowadzi wykład „Panis Vitae - Chleb zdrowego życia” - dyskusja połączona z degustacją odkryje niebiańskie smaki jakie daje nam matka natura z całym dobrodziejstwem, a jak do tego dodamy szczyptę pasji i parę sprawdzonych przepisów na domowy chleb - sukces murowany. 

 

Wydarzenia dodatkowe:

Od godz. 16  Promocja bestsellerowego przewodnika autorstwa Magdy Gessler
„Poziomki 2016/2017. Gdzie najlepiej  zjeść i wyspać się w Polsce”,
MIEJSCE: Stoisko Wydawnictwa Edipresse

Ok godz. 12  KUCHNIA W BALONIE - bezkonkurencyjna nietuzinkowa atrakcja! Już w piątek, 2 czerwca, Magda Gessler razem z Rafałem Sonikiem zaprezentują Gościom swoje umiejętności i przygotują razem przepyszne danie. To spektakularne widowisko odbędzie się bezpośrednio w koszu balonowym, a po jego zakończeniu Magda Gessler odbędzie lot balonem nad Wrocławiem. Ale to nie wszystko - Pyszna Polska przygotowała jeszcze jedną niespodziankę dla uczestników - do wygrania możliwość podziwiania Wrocławia z lotu ptaka! Aby zawalczyć o tak niesamowitą podróż i przeżyć wielkie emocje należy odpowiedzieć na pytanie konkursowe: "Co ugotowałbyś dla Magdy Gessler?". Wypełnij kupon, a następnie zdobądź Pieczęć Okolicznościową Pysznej Polski! Szukaj jej w restauracjach w kuluarach Strefy Srebrnej u autora bloga Kuchenne Rewolucje Naszymi Oczami. Wypełniony kupon z pieczęcią wrzuć do kosza balonowego w pierwszym dniu Targów i tym samym weź udział w losowaniu podróży balonem dla 1 osoby. Rozstrzygnięcie konkursu około godziny 16.
Lot odbędzie się w drugim lub trzecim dniu targowym, przy najbardziej sprzyjających warunkach atmosferycznych.
*W przypadku niesprzyjających warunków atmosferycznych, organizator zastrzega sobie prawo do odwołania lotu.

13:30-14:30  Jacek Bilczyński – Najseksowniejszy trener według Telewizji Polskiej. Najprzystojniejszy Polak według ogólnopolskiego magazynu „Sukces”. Stały gość programów TVP oraz TVN. Ekspert licznych kampanii reklamowych. Dietetyk i trener personalny gwiazd oraz najbardziej wymagających klientów. Zaprasza na trening na matach! (UWAGA: organizator nie zapewnia mat do ćwiczeń.)
MIEJSCE: Teren zewnętrzny - Zielony trójkąt

15:00-17:30  Jacek Bilczyński - Najseksowniejszy trener według Telewizji Polskiej. Najprzystojniejszy Polak według ogólnopolskiego magazynu „Sukces”. Stały gość programów TVP oraz TVN. Ekspert licznych kampanii reklamowych. Dietetyk i trener personalny gwiazd oraz najbardziej wymagających klientów. Zaprasza na konsultacje indywidualne.
MIEJSCE: Strefa Mediów w Hali Stulecia.

Od   17:30    Damian Kordas - podpisze swoją najnowszą książkę "Superfood".
MIEJSCE: stoisko Burda Media. 

Od   18:00    Katarzyna Gubała - culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynu „Slowly Veggie” zaprasza na autorskie spotkania z najnowszą książką "Warzywa górą! Od korzeni po liście." 
Katarzyna Gubała, w roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach.
MIEJSCE: stoisko Burda Media

10:00-18:00  Stowarzyszanie Ekologia Polska, pokazy kulinarne w wykonaniu
Carlosa González Tejera,
Arlety Żynel
Marcina Piotrowskiego
Czesława Meus,

MIEJSCE: Strefa Stowarzyszenie Ekologia Polska

10:00-21:00  Polski design w Pysznej Polsce - ekspozycja wystawy Aco Design:
„Przestrzenie, które łączą". 
W samym sercu Hali Stulecia Aco Design udowodni, że wnętrze restauracji nie musi być nudne. Polskie wzornictwo od najlepszych polskich producentów będzie tworzyć przestrzeń do odpoczynku, żyjącą kawiarnię, gdzie przy aromatycznej kawie lub wybornym kieliszku wina będzie można zaczerpnąć inspiracji i porozmawiać z pasjonatami wyposażenia wnętrz. Partnerzy wystawy: Akademia Architektury, Drewsystem, Grupa Nowy Styl, L.Kleiber, Zieta Prozzesdesign.

10:00-21:00  Nowoczesny Stół wg najlepszych polskich projektantów  

 

SOBOTA 3.06.2017

Live Cooking (Hala Stulecia):

11:00-12:00   Anna Kerth - Aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna, lektorka. Life coach. Autorka i trenerka metody pracy z ciałem i umysłem Warm Up. Od prawie 20 lat jest na diecie bezglutenowej. Prywatnie uwielbia gotować i propaguje zdrowy styl życia.

12:30-15:30  Robert Sowa - kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych. Propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie. Właściciel autorskiej restauracji N31 restaurant & bar przy ulicy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy.
Wraz ze swoim kulinarnym teamem przygotuje cztery dania: zupa krem
z marchewki z imbirem, mlekiem koksowym i świeżo siekaną kolendrą, pieczone żeberka podane na ragoût z soczewicy i pomidorów z kardamonem i sosem tzatziki, zapiekana polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem, policzki wieprzowe z boczniakami i warzywami. Każde z dań zostanie wyserwowane do degustacji.

17:30-20:30  Marcin Jabłoński - szef kuchni Naturel w Royal Wilanów, Warszawa, Top Chef Polska edycja III, współpracuje z Mikołajem Reyem oraz telewizją TVN. Tematy pokazów: Zioła w kuchni polskiej, Kwiaty jadalne, Zapomniane warzywa w kuchni polskiej. 

 

Tasting Room (Hala Stulecia):

12:00-12:45  Kobiety i Wino - „Degustuj jak PRO” czyli nauka degustacji wg londyńskiej Wine and Spirit Education Trust, WARSZTATY  prowadzący: Monika Bielka-Vescovi - Szkoła Sommelierów - wykładowca Wine and Spirit Education Trust, Uniwersytetu Jagiellońskiego, Collegium Civitas oraz Podkarpackiej Akademii Wina.
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja - więcej informacji w aktualnościach. Wejście na podstawie zakupionego biletu.

13:00-13:45  Kobiety i Wino - „Gra wstępna czyli rola aperitifu w kulturze stołu”, WARSZTATY prowadzący: Barbara Lejkowska - Basia Lejkowska Wine Selection
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja - więcej informacji w aktualnościach. Wejście na podstawie zakupionego biletu.

14:00-15:00  Kobiety i Wino - „Cudze chwalicie, - swego nie znacie” Łączenie polskiego wina z produktami/potrawami regionalnymi, WARSZTATY prowadzący: Zuzanna Biel - Kobiety i Wino, Katarzyna Korzeń - Winnica Siepietnica i Podkarpackie Pole blog, Tatiana Mucha - Galicia Wine and Travel Tours - Odwiedź Winnicę
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja - więcej informacji w aktualnościach. Wejście na podstawie zakupionego biletu.

15:30-16:30 Jean Gennaro – dziennikarz regionu Charente Maritime, specjalista w prasie regionalnej viticole w Koniaku. 
Lista 10 podstawowych baz o «Pineau de Charentes« wraz sugestiami menu. Gatunki młode i dojrzale (jeunes, vieux, extra vieux).
Wariacje biało-różowo-złociste proponowane przez trzech producentów Koniaku. Degustacja z regionalnymi serami tych krain.
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia. Rezerwacja pod adresem: la.maison.des.vins@wp.pl

Strefa Stowarzyszenie Ekologia Polska (Hala Stulecia):

12:00-15:00 Rewia Pierogowa - prowadzący "Król Pierogów" Maciej Rudżiks - Polska Ekologia.    

11:00-16:00 Pieczenie chleba - prowadzący Czesław Meus arcymistrz piekarski, konsultant branżowy, archeolog piekarnictwa i jednoosobowy Instytut Chleba. Zaprasza na  „prapremierowy” pokaz wypiekania chleba z prastarych zbóż: samopszy, płaskurki i orkiszu. Podczas pokazu zobaczycie również instruktaż z gatunku dwa w jednym – czyli przyrządzanie pasztetu zapiekanego w chlebie, bułeczek z serem kozim, sztangielek z frankfurterkami.

Sala Wykładowa (Hala IASE):

12:00-13:00  dr n.med. Krzysztof Gojdź - lekarz i wykładowca Amerykańskiej Akademii Medycyny Estetycznej, właściciel sieci klinik medycyny estetycznej Holistic Clinic.
Poprowadzi wykład "Jak zatrzymać czas: procesy starzenia skóry, wpływ diety na jej kondycję."

13:15-15:00 dr Sadkiewcz - W swojej działalności promuje i wytwarza produkty wg. starych receptur. Kieruje się mottem „powracamy do korzeni smaków”, dając o to, by były zrobione z naturalnych składników, pochodziły od producentów regionalnych oraz z okolicznych gospodarstw ekologicznych. 
Dziczyzna na celowniku, czyli wykład :Od lasu do stołu”. Dr Józef Sadkiewicz przedstawi wciąż nieodkryte walory dziczyzny. Podpowie, w jaki sposób przyrządzić ją smacznie i nietuzinkowo. Niech smak i zapach dań potraw kuchni myśliwskiej częściej zagoszczą na Państwa stołach oraz w restauracjach.

15:15-16:15 Faktoria Win a'la Carte - „Jak skutecznie sprzedawać wino w restauracji. Dowiedz się, jak dobrać asortyment, dlaczego warto mieć foodpairing i jak przekonać klienta do zakupu wina.” Szkolenie poprowadzi Hubert Marcula, Regionalny Kierownik Sprzedaży Faktorii Win a’la Carte.
SZKOLENIE DEDYKOWANE WŁAŚCICIELOM I MANAGEROM HOTELI I RESTAURACJI. Rezerwacji i informacji udziela Pani Paulina Olechno paulina.olechno@eurocash.pl

16:30-17:30  Faktoria Win a'la Carte - Degustacja win z oferty Faktorii Win a’la Carte.
DEGUSTACJA DEDYKOWANA WŁAŚCICIELOM I MANAGEROM HOTELI I RESTAURACJI. Rezerwacji i informacji udziela Pani Paulina Olechno paulina.olechno@eurocash.pl

17:45-18:45 Jean-Luc Clabaut - właściciel winnic „SAS MANOIR de VALETTE”, Prezes firmy „SASU DMV ”, specjalizuje się w kulturze enologicznej. 
Kategoria Win najwyższej światowej jakości Grand Cru. Przedstawienie klasyfikacji Grands Crus od 1855. Grand cru, aktualny ranking we Francji: Notyfikacja Parkera, Konferencja.Kategoria Win najwyższej światowej jakości Grand Cru. Przedstawienie klasyfikacji Grands Crus od 1855. Grand cru, aktualny ranking we Francji: Notyfikacja Parkera, Konferencja.
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali IASE. Rezerwacja pod adresem: la.maison.des.vins@wp.pl

Wydarzenia dodatkowe:

Od godz. 16  Promocja bestsellerowego przewodnika autorstwa Magdy Gessler
„Poziomki 2016/2017. Gdzie najlepiej  zjeść i wyspać się w Polsce”,
MIEJSCE: Stoisko Wydawnictwa Edipresse

10:00-18:00 "Wyróżnienie Smaczne WoW" - Kuchenne Rewolucje naszymi oczami - to subiektywna ocena restauracji zrewolucjonizowanych przez guru dobrego smaku i niekwestionowany autorytet kulinarny – Magdę Gessler. Ponad 130 odwiedzonych restauracji, tysiące przejechanych kilometrów w poszukiwaniu Pysznej Polski na restauracyjnych talerzach. Maciej – autor bloga wypracował swoją najwyższą jakość – Smaczne WoW, którą nagradza restauracje za: „Dalsze trwanie ducha Kuchennych Rewolucji w danym miejscu. Zamiłowanie do gastronomii, szacunek dla produktu i pasję tworzenia potraw” Rekomendacje wyróżnieniem SMACZNE WOW – doceniają liczni fani bloga i kierują się nimi w swoich podróżach. Podczas targów Pyszna Polska czeka nas kolejne wydarzenie dla jednej z restauracji po Kuchennych Rewolucjach. To właśnie nasze targi wybrał autor do tego najważniejszego wydarzenia. Długa obserwacja poczynań tego miejsca, opinie gości którzy chętnie dzielą się nimi z autorem, kilka niezapowiedzianych wizyt, pozwoliły wybrać kolejne pyszne miejsce na kulinarnej mapie pozostawionej przez Magdę Gessler. Bądźmy razem podczas przyznawania tego zaszczytnego wyróżnienia już 3 czerwca !!! Zobaczmy, którą z restauracji Kuchenne Rewolucje – naszymi oczami uhonorują zaszczytnym tytułem Smaczne Wow. Zapraszamy!

Od godz. 14 Katarzyna Gubała - culinary content director w wydawnictwie Burda i redaktor naczelna magazynu „Slowly Veggie” zaprasza na autorskie spotkania z najnowszą książką "Warzywa górą! Od korzeni po liście." 
Katarzyna Gubała, w roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prywatnie mama, żona i joginka, pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege menu gościło w polskich domach i restauracjach.
MIEJSCE: stoisko Burda Media

15:00-15:30  Julia Cymbaluk - Uwielbia gotować krewetki, a na śniadania szykować omlety. Sztukę gotowania opanowała do perfekcji. Spotkanie ze zwyciężczynią II edycji programu MasterChef Junior!
MIEJSCE: Scena Główna

Od   15:30    Julia Cymbaluk - podpisze swoją najnowszą książkę wydania MasterChef Junior.
MIEJSCE: stoisko Burda Media. 

15:30-16:00  Rozstrzygnięcie konkursu na Najpyszniejsze Danie - Zwycięzcę konkursu na Najpyszniejsze Danie I edycji Targów Pyszna Polska 2017 poznamy w dniu 3.06.2017 o godzinie 15:30 
MIEJSCE: Scena Główna

10:00-18:00 Stowarzyszanie Ekologia Polska, pokazy kulinarne w wykonaniu
Carlos González Tejera,
Arleta Żynel
Marcina Piotrowskiego  
Czesława Meus,
MIEJSCE: Strefa Stowarzyszenie Ekologia Polska

10:00-21:00  Polski design w Pysznej Polsce - ekspozycja wystawy Aco Design:
„Przestrzenie, które łączą".
W samym sercu Hali Stulecia Aco Design udowodni, że wnętrze restauracji nie musi być nudne. Polskie wzornictwo od najlepszych polskich producentów będzie tworzyć przestrzeń do odpoczynku, żyjącą kawiarnię, gdzie przy aromatycznej kawie lub wybornym kieliszku wina będzie można zaczerpnąć inspiracji i porozmawiać z pasjonatami wyposażenia wnętrz. Partnerzy wystawy: Akademia Architektury, Drewsystem, Grupa Nowy Styl, L.Kleiber, Zieta Prozzesdesign.

10:00-21:00  Nowoczesny Stół wg najlepszych polskich projektantów  

NIEDZIELA 4.06.2017

Live Cooking (Hala Stulecia):

11:00-14:00  Robert Poliński - Autor reprezentacyjnego dnia Wrocławia – „Hubertówka na trójniaku” wrocławski autorytet kulinarny, Temat pokazu: Hubertówka na trójniaku

14:30-16:30  Beata Śniechowska - Restauratorska i Szefowa kuchni Menu Motto w jednej osobie. Autorka książek kulinarnych, ambasadorka Wrocławskiej Książki Kucharskiej, Zwyciężczyni 2 edycji programu Master Chef. Przygotuje soczystą z kaczkę z pesto truskawkowym z "jadalnymi chwastami" oraz w autorski sposób zinterpretuje znany i ulubiony wrocławski smakołyk czyli drożdżówkę z cynamonem.

17:00-19:00  Arkadiusz Kruszik – Mistrz Polski w przygotowywaniu deserów. Kulinarne odkrycie roku 2011, według miesięcznika „Kuchnia”. Szkolił się pod "okiem" Szefa Kuchni - Thierry Finet (2 gwiazdki Michelin). Laureat i uczestnik licznych konkursów kulinarnych w Polsce i na świecie - Międzynarodowego Festiwalu Gastronomicznego w Stambule, NORGE & Food Service Chefs’ Competition, L’Art de la cuisine Martell w Zamku Ryn i wielu innych. Dziś związany jest z restauracją Dinette – jedną z kulinarnych wizytówek Wrocławia. W swojej kuchni wykorzystuje tylko świeże produkty. Lubi powracać do korzeni kuchni polskiej i staropolskiej i stamtąd czerpać inspiracje

19:30-20:30  Dr Sadkiewcz - W swojej działalności promuje i wytwarza produkty wg. starych receptur. Kieruje się mottem „powracamy do korzeni smaków”, dbając o to, by były zrobione z naturalnych składników, pochodziły od producentów regionalnych oraz z okolicznych gospodarstw ekologicznych. 
Dziczyzna na celowniku, czyli wykład :Od lasu do stołu”. Dr Józef Sadkiewicz przedstawi wciąż nieodkryte walory dziczyzny. Podpowie, w jaki sposób przyrządzić ją smacznie i nietuzinkowo. Niech smak i zapach dań potraw kuchni myśliwskiej częściej zagoszczą na Państwa stołach oraz w restauracjach. 
Finał szkolenia dla kucharzy

Tasting Room (Hala Stulecia):

13:30-14:30   Muke - Warsztaty dla 20 osób z udziałem dietetyka, który opowie w jaki sposób zastąpić wizytę w aptece wizytą w warzywniaku. Na warsztatach samodzielnie przygotujemy 4 rodzaje soków i przecierów na 4 najczęstsze problemy zdrowotne, z którymi zgłaszamy się do apteki.
UWAGA: ilość miejsc ograniczona. Zapisy pod adresem: monika.zieba@muke.pl

15:00-17:00  Tomasz Habdas -  absolwent kierunku Ekonomia Przedsiębiorstw na Wydziale Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego. Od kilku lat związany z warszawskim rynkiem gastronomicznym,w trakcie których wraz ze wspólnikiem otworzył w Warszawie dwa lokale - Głębokie Gardło Shot Bar oraz Beach Bar. Od roku współpracuje z czasopismem Nowości Gastronomiczne. W zarządzaniu firmą, sporo uwagi poświęca na analizę raportów, liczb i zestawień, które świadczą o kondycji finansowej przedsiębiorstwa - poprowadzi bezpłatne szkolenie dla właścicieli i managerów restauracji "Liczby na Talerzu, czyli o tym dlaczego każdy powinien znać swoje liczby."
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali Stulecia, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja oraz potwierdzenie uczestnictwa pod adresem kontakt@hsmi.pl lub iza@mbbs.eu (w temacie e-maila proszę wpisać: „Liczby na Talerzu” Pyszna Polska 2017,
w treści wiadomości: imię, nazwisko, numer telefonu oraz ewentualnie nazwę lokalu jaki się reprezentuje). Wejście na podstawie zakupionego biletu.

 

Strefa Stowarzyszenie Ekologia Polska (Hala Stulecia):

11:00-12:00   Monika Piątek-Ciszek - Browar Na Jurze, zaprasza na autorskie kulinarne szaleństwo, łączące w sobie nutę egzotyki z produktem lokalnym czyli świeże mule z nutą cytrusową, pochodzącą z piwa własnej produkcji o nazwie Kwas Pruski.


Sala Wykładowa (Hala IASE):

11:00-12:00   Kobiety i Wino - „(Nie)Winne podróże – enoturystyka jakiej nie znacie”, WYKŁAD prowadzący: Zuzanna Biel - Kobiety i Wino, Katarzyna Korzeń - Winnica Siepietnica i Podkarpackie Pole blog, Tatiana Mucha - Galicia Wine and Travel Tours - Odwiedź Winnicę
UWAGA: szkolenie odbędzie się na terenie Hali IASE, na które obowiązuje oddzielna rezerwacja - więcej informacji w aktualnościach. Wejście na podstawie zakupionego biletu.

14:00-15:00  Joanna Spychalska - dietetyk i psychodietetyk poprowadzi wykład „Nutrigenomika - czyli na co geny mają apetyt?"

Wydarzenia dodatkowe:

Od godz. 16  Promocja bestsellerowego przewodnika autorstwa Magdy Gessler
„Poziomki 2016/2017. Gdzie najlepiej  zjeść i wyspać się w Polsce”,
MIEJSCE: Stoisko Wydawnictwa Edipresse

11:00-17:00  WAMPIRIADA - Szczytny cel będzie nam towarzyszył w dniu 4 czerwca - zapraszamy!  
"Wampiriada" to coroczny projekt Niezależnego Zrzeszenia Studentów organizowany
na terenie całej Polski. Członkowie tej organizacji przy współpracy z Regionalnymi Centrami Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa organizują wydarzenia, podczas których chętni mogą oddać krew w wyspecjalizowanych krwiobusach. Głównym celem Wampiriady jest uświadamianie innych, jak wiele mogą zrobić dla drugiego człowieka poprzez oddawanie krwi czy szpiku kostnego. Akcja zakłada nie tylko zebranie jak największej ilości krwi, lecz także promowanie szeroko pojętej idei dobroczynności i zdrowego trybu życia. Wampiriada pokazuje, że poprzez honorowe krwiodawstwo oddajemy coś, co nic nas nie kosztuje, a dla biorcy może być bezcennym darem życia. NZS promuje te wartości nie tylko w ośrodkach akademickich, 
ale też wśród obywateli miast, w których odbywają się akcje.

10:00-18:00  Patelnia Plenerowa na 3000 tys. porcji, Znakomity show kulinarny, a do tego kilkaset porcji pysznego jedzenia dla publiczności!!! To będzie hit..
Gotowanie na największej w Polsce patelni plenerowej z Magdą Gessler, która przygotuje sos do Śląskiego Nieba, czyli sos ze śliwek, jabłek, cynamonu i skórki cytryny.
MIEJSCE: Teren zewnętrzny - Zielony trójkąt

Od   17:00    Beata Śniechowska - podpisze swoją najnowszą książkę "Pyszne poranki".
MIEJSCE: stoisko Burda Media. 

10:00-18:00 Stowarzyszanie Ekologia Polska, pokazy kulinarne w wykonaniu
Carlos González Tejera,
Arleta Żynel
Marcina Piotrowskiego  
Czesława Meus,

MIEJSCE: Strefa Stowarzyszenie Ekologia Polska

10:00-21:00 Polski design w Pysznej Polsce - ekspozycja wystawy Aco Design:
„Przestrzenie, które łączą".
W samym sercu Hali Stulecia Aco Design udowodni, że wnętrze restauracji nie musi być nudne. Polskie wzornictwo od najlepszych polskich producentów będzie tworzyć przestrzeń do odpoczynku, żyjącą kawiarnię, gdzie przy aromatycznej kawie lub wybornym kieliszku wina będzie można zaczerpnąć inspiracji i porozmawiać z pasjonatami wyposażenia wnętrz. Partnerzy wystawy: Akademia Architektury, Drewsystem, Grupa Nowy Styl, L.Kleiber, Zieta Prozzesdesign.

10:00-21:00 Nowoczesny Stół wg najlepszych polskich projektantów  

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w harmonogramie wydarzeń towarzyszących.

Wstęp na pokazy i degustacje napojów alkoholowych tylko dla osób pełnoletnich.

 

 

Zapraszamy wszystkich, którzy lubią gotować, szukają inspiracji kulinarnych, chcą spotkać gwiazdy gastronomii oraz interesują się zdrowym odżywianiem. Targi “Pyszna Polska 2017” pozwolą docenić walory Polski, poznając lepiej jej bogactwo kulinarne i hotelarskie.

"Pyszna Polska 2017" to Targi, które pokochamy i odczujemy wszystkimi zmysłami. Będą symbolem elegancji, wyrafinowanego smaku oraz artystycznej bohemy. Urzekną nas niepowtarzalną atmosferą oraz polską muzyką. Spacerując po centrum wystawowym nasz wzrok przyciągną urocze kafejki, klimatyczne restauracje. Będzie można rozkoszować się smakiem potraw, serwowanych przez mistrzów kuchni.


 

 

Lista Wystawców

A’GUSTO
ACO DESIGN
AGRAR MAGNICE SP. Z O. O.
ARET SYSTEMY INFORMACJI WIZUALNEJ
AROMACORP
ART SYSTEM ARTUR MICHAŁOWSKI
ASTRE TEXTILE
AUSTRIACKIE EXCLUSIV
BALTIC GLASS SP. Z O. O.
BEST WEAR
BESTORE BARTOSZ MAZURCZAK
BIAŁOWIEŻA TOWAROWA RESTAURACJA CARSKA
BIANCO LATTE POLSKA SP. Z O. O.
BMW DEX PREMIUM
BR PERUN S.A. WŁAŚCICIEL MARKI PERUN
BROG MARKETING
BROWAR „EDI”
BROWAR AMBER
BROWAR DUKLA
BROWAR NA JURZE SPÓŁKA JAWNA
BROWAR PROFESJA SP. Z O. O.
BURDA MEDIA
C-BORG COMPANY S.K.A.
CAFE EL MUNDO
CAFFO SP. Z O. O.
CANTINO KRZYSZTOF NOWAK
CD MEDIA SP. Z O.O. MOJA HARMONIA ŻYCIA
CIASTKA KURTOSZ
COOKIE S.C.
CZANIECKIE MAKARONY SP. Z O. O.
DARS PREMIUM WÓJCIK & ROSPARA I WSPÓLNICY SP. J.
DARY NATURY
DE DIETRICH
DEF – POL
DEZAL PLUS SP Z O. O.
DOLINA GRYKI
DOLNOŚLĄSKA ORGANIZACJA TURYSTYCZNA
DOMOWE SANATORIUM
DORAM DESIGN
DWÓR ELIZY
DWÓR KOMBORNIA HOTEL & SPA****
EDIPRESSE POLSKA S.A.
EKODOSTAWCY OGÓLNOPOLSKI MAGAZYN BRANŻOWY
EKSPRESSO
ELENA
ELWA S.J – DYSTRYBUTOR MARKI BÖRNER
ELYTA – RAINBOW ODKURZACZE
EMDISK
ETERNO S.C.
EXCLUSIVE WORLD SP. Z O. O.
FABIJAŃSKI SP. Z O. O.
FAKTORIA WIN À LA CARTE
FENIKS SP. Z O. O.
FERRO SPÓŁKA AKCYJNA
FHP AP POLSKA S.C
FHU STANDARD
FIRST CATERING MAREK DZIMIRA
FOOD NETWORK
FOOD SERVICE
FUNDACJA CZĄSTKA CIEBIE
FZZPM W POLSCE ZUH ROBICO
GOMA POWER SP. Z O. O.
GOSPODARSTWO ROLNE MICHAŁ SZNAJDER
GRAPE HOTEL & RESTAURANT
GRUPA DELUXE
GRUPA KEG TECHNIKA
HAMBEX ZAOPATRZENIE GASTRONOMII
HOTEL & MEDI-SPA BIAŁY KAMIEŃ
HOTEL PORTIUS
HSM AROMA AIR HUBERT SZOPLIK
HYPNOS THE MOST COMFORTABLE BEDS IN THE WORLD
IGLORENOMA  FOOD  SERVIS
IMBRYK HERBATY / ARROW
INTROSERWIS KARTY MENU
IZBA GOSPODARCZA HOTELARSTWA POLSKIEGO
INVITE HOTEL
J.A.W. ŁĄCZ PRZETWÓRSTWO ROŚLIN OLEISTYCH-NASIENNICTWO SP. Z O. O.
KARCZMA POD SOKOŁEM CEZARY MIZER
KŁOSY MANUFAKTURA
KONKRET PRODUCENT STEKÓW
KUCHNIE ŚWIATA S.A.
KUJAWSKA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA WE WŁOCŁAWKU
LA MAISON DES VINS - IMPORT POLOGNE
LA NONNA SICILIANA
LABEL FRESH
LENA LUX OWOCE SUSZONE Z CAŁEGO ŚWIATA
LSI SOFTWARE S.A.
LUX KRZYSZTOF JÓZEFCZUK / PODLASKA CHATA
ŁADNIE PACHNIE
M.I.L.-SYSTEM
MAGAZYN WINO
MARCO POLO
MARCO POLO
MARTINEZ PRZEMYSŁAW ZATWARDNICKI
MAZURSKIE MIODY BOGDAN PIASECKI
MELI MELUM
MELVIT S.A.
METAL-PLAST WAŁBRZYCH
MG HOME
MIODY
MIR-LEK SP. Z O. O.
MOBICONCEPT SP. Z O. O.
MONTEM MEDIA SP. Z O. O.
MUKE POLSKA / IKEDA
MUZYCZNEALKOHOLE
NETPOS SP. Z O. O.
NEWBY TEAS (U.K.)
NOMAK SP. Z O. O.
NOVITUS - CENTRUM TECHNOLOGII SPRZEDAŻY
OCTIM WYTWÓRNIA OCTU I MUSZTARDY SP. Z O. O.
OGRÓDEK DZIADUNIA CZESŁAW ŚLUSARCZYK SPÓŁKA JAWNA
OHO ŻYWNOŚĆ
OSM W SKIERNIEWICACH
OTTOMAŃSKA- POKUSA
OTYLIA WANDA KWIATKOWSKA/RĘKODZIEŁO NEPAL
PALCE LIZAĆ PRZEMYSŁAW FILIP
PAŁAC BRZEŹNO GOLF&SPA
PAMAWI POLSKA
PASIEKA KUJAWSKA APICOM JOANNA PAWŁOWSKA TYSZKO
PASIEKA ZUZIA
PASTRAMI DELI SP. Z O. O.
PASZKÓW FARMA
PATELNIA PLENEROWA
PERŁA – BROWARY LUBELSKIE S.A.
PHU CEZ CEZARY POPRAWSKI
POLSKIE FRYKASY / ORFIN
PORADNIK DOMOWY
PORADNIK RESTAURATORA
PORTAL GASTRONOMICZNY GASTRONA.PL
PORTAL GOTUJMY.PL
PRACOWNIA PIWA
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY WYDAWNICTWO SIGMA-NOT
PRZETWÓRSTWO FARMERSKIE SERY ŚLUBOWSKIE IGOR PIETRZYK
Q HOTEL PLUS WROCŁAW
RAW AND HAPPY
REBELIA S.C MICHAŁ PTAK, TOMASZ RODZEWICZ
RESTAURACJA „SYRENKA USTECKA”
RESTAURACJA DUCHÓWKA PATRYCJA PIOTROWSKA
RESTAURACJA FOLKLOR
RESTAURACJA KURNA CHATA
RESTAURACJA TWOJA KOLEJKA
REZYDENCJA LUXURY HOTEL****
RM GASTRO POLSKA SP. Z O. O.
RODZINNE GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE „FIGA”
RS365 SP. Z O. O. SP. K.
SCHRONISKO SMAKÓW MAGDY GESSLER
SEMCO SGNIP KRYSTYNA JUST
SHRIMP HOUSE
SLOW FLOW GROUP SP. Z O. O. / CYDR SMYKAN
SŁODKI... SŁONY RESTAURANT & CAFÉ
SODA PLUSS SP. Z O. O. / RATIONAL
SOLARIS POLAND
SOLIGRANO SP. Z O. O. SP. K.
SPHERA.PL
SPIŻARNIA KUJAWSKO-POMORSKA KLASTER SPÓŁDZIELCZY
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA "KAMOS" W KAMIENNEJ GÓRZE
SPRĘŻYNKA
STARA EUROPA ALEKSANDER WOLANIN / NACZYNIA DREWNIANE
STARA KUŹNIA MAGNUSZEW
STAWY MILICKIE SA
STOWARZYSZENIE KOBIETY I WINO
STOWARZYSZENIE POLSKA EKOLOGIA
STOWARZYSZENIE SADY GRÓJECKIE
SZKOŁA DOBREGO SMAKU / RONIC
SZTUKA ŚLEDZIA WAWATHE HERRING KING SP. Z O. O.
ŚWIAT PIGWOWCA BEATA POŚLEDNIK
TAGUS GROUP SP. Z O. O.
TEA BROTHERS SP. Z O. O. SP. K. 
TŁOCZNIA MAURER
TRANQUINI® POSITIVELEY RELAXED POLAND / POLSKA
U FUKIERA
UNIGASTRO
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
VECTOR SYSTEMY HIGIENICZNE SP. Z O. O.
VITAFIT ANNA RÓŻYCKA – BUSZKO
WINNICA DE SAS
WINNICA ŚWIDNICKA JOLANTA  GUT
WINNICA TURNAU
WINNICA WIELICZKA
WIRTUALNA POLSKA
WYTWÓRNIA MUSZTARDY KCYŃSKIEJ
ZAJAZD POD KŁOBUKIEM
ZAKŁAD PRODUKCJI SPOŻYWCZEJ STEFAN SKWIERAWSKI
ZARZECCY SP. Z O. O.
ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
ZIELONE CENTRUM
ZIETA PROZESSDESIGN SP. Z O. O.
ZŁOTO POLSKIE - FAMILY BUSINESS S.C.
ZOFIA KOWALCZYK
ZWIADOWCA.PL

Informacje dla szkół

Widząc konieczność podjęcia współpracy szkolnictwa zawodowego z przedsiębiorcami, postanowiliśmy stworzyć specjalną strefę edukacyjną. Podczas targów, uczniowie szkół gastronomicznych będą mogli odbyć niezwykłe lekcje, które poprowadzą specjaliści z zakresu obsługi urządzeń gastronomicznych, systemów higieny oraz produktów, żywności jak i napojów wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni

Obowiązkowa rejestracja:
Rejestracja odbywa się za pośrednictwem strony internetowej, wstęp tylko pierwszego dnia targów 2.06.2017 - po obowiązkowym wcześniejszym zgłoszeniu na adres e-mail: rejestracja@mbbs.eu Zgłoszenie powinno zawierać: nazwę szkoły, ilość uczniów (maksymalnie 30 os.) i opiekunów, nazwisko opiekuna oraz telefon kontaktowy. Grupa niespełniająca powyższych warunków, nie zostanie wpuszczona na teren targów.

Mapa Targów

Centrum wystawowe znajduje się na terenie kompleksu Hali Stulecia. Sama Hala jest Obiektem Światowego Dziedzictwa UNESCO, a wraz z przestrzenią znajdującym się wokół stanowią jeden z najpiękniejszych terenów wystawowych na świecie. Dla Państwa wygody udostępniamy miejsca parkingowe na terenie Centrum Wystawowego. Zapraszamy również do degustacji świeżych produktów i wyśmienitych potraw przygotowanych przez naszych wystawców.

Lokalizacje i mapy

Jak dojechać komunikacją miejską?
Autobusy dzienne: 115, 145, 146, 701
Tramwaje: 2, 4, 10 → Biskupin / Sępolno
Autobusy nocne: 253, 255

Dokładny dojazd komunikacją miejską z dowolnego miejsca we Wrocławiu można sprawdzić na:
www.jakdojadę.pl

Jak dojechać samochodem?
Sprawdź dojazd:
Z dworca PKP
Z dworca PKS
Z centrum
Z lotniska
Z innej lokalizacji

Chcesz odwiedzić Targi?


KUP BILET >


POBIERZ REGULAMIN

Patron honorowy:

Główny patron medialny:

Sponsor strategiczny:

Patroni medialni:

Główni patroni branżowi:

Patroni branżowi:

Partnerzy: