Bartek Boratyn
Przygotuje nowoczesne, pyszne eklerki z kremem pistacjowym i malinami.
Bartek Boratyn, kucharz młodego pokolenia, do Warszawy przyjechał z malowniczego Łańcuta, gdzie przez 18 lat mieszkał i uczył się.
Stolica dała mu wiele możliwości takich jak: MasterChef, Dzień Dobry TVN czy pracę w najlepszym hotelu w Polsce - Hotelu Bristol. Od prawie 3 lat zajmuje tam stanowisko cukiernika.
To dzięki pasji do kuchni przerodziła się pasja do cukiernictwa, która dała mu wiele opcji rozwoju oraz poznania wielu wspaniałych osobowości. Miał okazje w Dzień Dobry TVN gotować wraz z mistrzem świata cukiernictwa - Buddy Valastro i przygotować dla niego własny, autorski tort. Jego marzeniem jest własna cukiernia w centrum Warszawy, przekazywanie wiedzy następnym pokoleniom cukiernictwa. Kolejnym celem to własny program, w którym odnajdzie na nowo polskie, jakże wspaniałe cukiernictwo i pokaże Polakom, że naprawdę mamy się czym pochwalić na tle innych krajów.